Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam się z Wami i już na wstępie powiem, ze w kulinarii jestem początkująca, ale mam zapal do poszerzania swojej wiedzy na tematy z nią związane i wierze, ze mi w tym pomożecie :) Nie mam się za bardzo czym pochwalić, ponieważ wiele w kuchni nie majstruje, chociaż i zdarzył się biszkopt z zakalcem i obklejony karmelem garnczek, który ledwo domyłam :D Chciałabym wyspecjalizować się w jakimś stopniu w robieniu ciast i deserów (próbowałam już panna cotte i creme brulee) oraz dan głównych na bazie makaronu czy w postaci mięsa i dodatków. Uwielbiam słodkie, ale i słone, unikam tylko tego co gorzkie i ostre :D Zauważyłam, ze próbując coś i dochodząc do wniosku, ze bardzo mi to smakuje zaczynam kombinować, jak mogę to wykonać samodzielnie w domu. To chyba dobry objaw :D Mam tak np. z kurczakami z KFC, którymi lubię się czasem raczyć czy frytkami belgijskimi, a dokładnie autorskimi sosami, np. "duńskim" czy "andaluzyjskim". Uważam, ze to dobra alternatywna dla kupnego "żarcia" i dobrze jest czasem miedz pełną kontrole nad tym, co się je. 

 

Pozdrawiam Was serdecznie,

Weronika.

Edytowane przez sunseadream

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.