Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:lol: kanatyczka 1i pół margaryny, 8jaj,2i pół szkl mąki, 2szkl. cukru pudru, 2 paczki okrągłych biszkoptów, pół szkl. maku (suchego), dżem agrestowy i wiśniowy lub 2 rodzaje owoców margarynę utrzeć z cukrem i zółtkami dodać mąkę z proszkiem na końcu pianę zbiałek- ciasto podzielić na 3 części do jednej części dać kakao, do drugiej suchy mak, do trzeciej nic ciasto z kakao na dno blachy na to biszkopty a na około biszkoptów dżem na to ciasto z makiem i znów biszkopty oraz dżem na górę ciasto puste upiec 150stopni 50 minut polać polewą posypać kokosem. ciasto jest kolorowe i wysokie bardzo dobre na przyjęciach serwowane jest szybko zjadane smacznego :lol:

Opublikowano

Witam ja dostałam ten przepis o nazwie kanatyczka ale ta kantyczka też może być w sumie dobre ciasto prawda? :lol:

  • 1 rok później...
Opublikowano

Ciasto bardzo dobre, mam je w planach na najbliższą niedzielę.Robiłam je już kilka razy i zawsze się udaje.Może dziewczyny się skusicie? polecam bo naprawdę bardzo dobre, szczególnie następnego dnia jak smaki się "przegryzą" :razz:

Opublikowano

Potwierdzam,że kantyczka jest smaczna,robię ją tak samo już od dawna.Kiedy nie mam wiele czasu a chce mi się coś słodkiego to najlepsze jest takie ciacho,które po wyjęciu z piekarnika można po wystygnięciu już kroić. Dzięki Aniu.

  • 2 lata później...
Opublikowano

Ja też robię to ciasto pod nazwą kantyczka obowiązkowo na każde święta :grin: Jest pyszne, najlepsze po 1-2 dniach, a szczególnie jak już się kończy :) U mnie już kantyczka wykonana :D Jutro czeka ją jeszcze ozdobienie polewą :) post-11138-1239298864_thumb.jpg post-11138-1239298912_thumb.jpg post-11138-1239298934_thumb.jpg P.S. Naprawdę warto to ciasto wypróbować, zawsze się udaje, jest smaczne i ciekawie wygląda, poza tym wychodzi go pełna duża blaszka :D polecam :)

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy mogę użyć owoców mrożonych (np. malin i jagód) zamiast dżemu? I czy temperatura 150 stopni nie jest za niska???

Opublikowano

A oto moja Kantyczka w trochę zmienionej wersji, bo do środkowej warstwy ciasta zamiast maku dałam mielone orzechy. Biszkopty posmarowałam dżemem truskawkowym a naokoło posypałam mrożonymi jagodami. Na wierzch dodatkowo zagniotłam kruszonkę kokosową i popisałam czekoladową polewą. Pyyyszności! Ciasto jest wilgotne dzięki orzechom a kokos sprawił, że pięknie pachniało podczas pieczenia. Rodzinka jest zadowolona, a to najważniejsze ;) Wszystkim gorąco polecam! Pozdrawiam Autorkę przepisu. post-8290-1257000819_thumb.jpg post-8290-1256999670_thumb.jpg post-8290-1256999738_thumb.jpg post-8290-1256999856_thumb.jpg post-8290-1256999945_thumb.jpg post-8290-1257000649_thumb.jpg post-8290-1257000724_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.