Skocz do zawartości

Chleb żytni razowy na zakwasie z mąki typu 2000 - proszę o SPRAWDZONY przepis. ;-)


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór,

dietetyk zalecił mi spożywanie chleba żytniego razowego na zakwasie z mąki typu 2000. Przetrząsnąłem w sieci masę przepisów, ale ludzie strasznie kombinują. Mieszają różne typy mąki, stosują różne dodatki, tj. drożdże, melasa, słód jęczmienny itp. Ja potrzebuję natomiast SPRAWDZONEGO przepisu na zakwas i chleb, który będzie składał się tylko i wyłącznie z 4 składników: mąki razowej żytniej typu 2000, zakwasu, wody i soli. Bez żadnych innych dodatków. Podzieli się ktoś swoim przepisem, który stosuje od lat i z którego chlebek zawsze mu wychodzi? Będę zobowiązany i dźwięczny! 😉

Pozdrawiam!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.