Gość tjulita Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 KOLEJNOŚĆ UKŁADANIA: herbatniki mleko skondensowane herbatniki masa budyniowa herbatniki śnieżka starkowana czekolada * Puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotować 2 godziny, ostudzić. * Dwa budynie waniliowe ugotowac w jednej porcji mleka, gdy wystygnie zmiksować z 1/2 kostki masła. * 1 śmietana 18% 200ml zmiksować ze śnieżką i na to posypać wiurki kokosowe. smacznego Cytuj
->Renia<- Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Na co to ma być wyłożone, czy na zwykłą blaszkę. nie podałaś ile paczek herbatników. Bardzo proszę o podanie dokładniej ilości, Cytuj
Gość kasiab Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Ja tez chcialabym znac ilosc herbatnikow, bo ciacho wygląda smakowicie:) a tą śmietane to razem ze śnieżką? czy najpierw śnieżkę, a potem dodać śmietanę? Cytuj
->Renia<- Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Droga Tjulito nie doczekałam się na moje zapytanie, czekałam około dwuch tygodni. Zależało mi bardzo na tym cieście, właśnie na dzisiaj, zaryzykowałam zrobiłam jak uważałam wyszło bardzo dobre.Zużyłam 7 paczek herbatników i robiłam na zwykłej blaszce. Mimo wszystko za przepis serdecznie dziękuję. :) Cytuj
Magdalena Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 No ! Reniu! To jak zdecydowałaś się upiec" To Cudo" to ja chyba też się skuszę ,ale z Twoimi wskazówkami .Może napiszesz jak dawałaś sobie rade i końcowy rezultat ! jak smakował np: ewentualnym gosciom lub po prostu Tobie!! :Pozdrawiam Magdalena!!!lol: :) Cytuj
->Renia<- Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Ciasto jest pyszne , .moim gościom bardzo smakowało. Syn od razu musiał siadać do komputera i drukować przepis dla gości. Tak jak napisałam zużułam 7 paczek herbatników, robiłam na zwykłej blaszce takie jak są w sprzedaży.Przepis się nie zmienił robiłam tak jak koleżanka napisała.Polecam , mało roboty mleko można wcześniej przygotować, no i nie trzeba piec na pewno się nie przypali. Pozdrawiam Jeżeli jeszcze są jakieś niejasności chętnie odpowiem. Cytuj
Magdalena Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 DZiękuję Ci Reniu za odpowiedż , jak upieke to Ci się pochwale pozdrawiam Magdalena!!! :) Cytuj
Gość Anusia65 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Te budynie ugotować w tym mleku skondensowanym czy zwykłym ? Cytuj
Magdalena Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Budynie ugotować w jednej porcji mleka zwykłego ,tak pisze w przepisie a mleko w puszce osobno. Przeczytaj dokłanie przepis pozdrawiam! :) Cytuj
drita Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 hej! jak rozsmarować to ugotowane mleko? kiedy jest jeszcze trochę ciepłe? bo przecież po wystygnięciu ma ono konsystyncję galarety i chyba nie bardzo nadaje się do smarowania :) Cytuj
->Renia<- Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Dobrze smaruje się, maczając łyżkę którą nakładamy mleko w gorącej wodzie. Łyżka się nagrzewa i można rozsmarować. :) Prawda że pyszne. SMACZNEGO Cytuj
Bernimek Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 *** Pyszności !!! *** :) Cytuj
madosia77 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Dziękuję za przepis ,ciacho pycha,będędo niego powracać.POZDRAWIAM! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.