monika76 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Składniki: mała główka kapusty włoskiej, 1/2 kg mieszanego mięsa mielonego i 20 dag wędzonego boczku, bułka kajzerka, 1-2 cebule , ząbek czosnku, 1 jajko , 3/4 szklanki śmietany, sól,pieprz,tymianek Sposób wykonania: Z kapusty wyciąć głąb.Całą główkę gotować 5 minut w osolonej wodzie.Wyjąć,ostudzić ,poodrywać liście. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć.Cebulę i czosnek drobno posiekać.Mięso,bułkę,cebulę z czosnkiem i jajko wyrobić.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i tymiankiem. Boczek pokroić w plastry.Żaroodporne naczynie wyłożyć połową boczku.Następnie kolejno warstwami układać liście kapusty i mięso.Górną warstwę przykryć pozostałymi plastrami boczku. Naczynie przykryć folią aluminiową i piec ok 1 i 1/2 godz w temp. 150 C..Po 1 godz polać lasanię śmietaną.Po dalszych 15 min zwiększyć temp do 200 C,by boczek był chrupiący. Cytuj
uretan Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Dla mnie BOMBA. Lazanie bez lazanii, no, no :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.