barbs Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 pytanie do bardziej doświadczonych w temacie, co pakujecie swoim dzieciom na drugie śniadanie do szkoły? Mój nie kanapkowy i już nie mam totlanie pomysłu co dawać, na razie wpadłam na pomysł owoców, pokrojonych i tych tubek z musem owocowym kubuś bo je lubi, myślicie że jakieś chrupki, wafle ryżowe będą ok? Cytuj
asienka19873 Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Cześć, moje dziecko jest tez bardzo specjalne jeśli chodzi o jedzenie , więcej nie lubi jak lubi ... jest bardzo problematyczna pod tym względem od maluszka , a dopiero 5 ,5 roku. na drugie śniadanie daje jej tez mus owocowy plus sucharki lub kilka krakersów , bądź jogurt ( naturalny + miód + płatki kukurydziane ), lub danonka + sucharki , czasem ma ochotę na kanapkę z serem , poza tym ewentualnie z serkiem naturalnym lub ten owy serek z paluszkami grissini do maczania ich ... czasem maliny do tego lub truskawki i jak już się upre to jabłko 🙂 więcej owoców nie lubi .... W przedszkolu jest nasze „śniadanie „ tolerowane 🙂 ale nie zbyt miłe widziane ... niestety żeby cokolwiek zjadała muszę dać to co lubi ... pozdrawiam 🙂 a co to będzie w szkole na drugi rok,,, aż się boje myśleć 😅 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi