agadir Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Co zrobić żeby ciasto na pierogi się łatwo sklejało?. Cytuj
agnieszka Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 widze ze jeszcze dobrze nie przejrzałas strony,...bo poruszalismy tu kiedys problem pierogów.Dlatego polecam ci przeps zosi.Sama wyprobowalam i jest super.... kg mąki 0,5 l wody gorącej i 4 łyżki oleju.Wszystko zagnieść i robic pierogi-przepis jest sprawdzony polecam....nigdy nie lubilam pierogow ...do czasu jak dostałam ten przepis...odpisz czy sie udały...pozdrawiam Cytuj
uretan Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Poza tym sensowne jest stosowanie krupczatki zamiast zwykłej mąki, dzięki której ciasto jest bardzo elastyczne. Cytuj
malbed Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 rewelacyjny przepis robiłam pierogi i skorzystałam z tego przepisu tzn.dodałam maki krupczatki zamiast zwykłej i jeszcze nigdy nie robiłam pierogów z taką przyjemnością jak wczoraj.pozdrawiam. Cytuj
firley Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 jesli pierogi sie slabo kleja to trzeb je podczas sklejania zwilrzyc wodą na brzegach wewnetrznej strony :) po wykrawaniu ciasto na pierogi jest obficie opruszone mąką dlatego trzeba je zwilrzyc :) Cytuj
Krakusia Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Na stolnicy podczas wałkowania: więcej mąki od spodu ciasta a z zewnątrz mniej i nic nie trzeba zwilżać :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi