natalii Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Migdałowy pischinger 10 okrągłych wafli tortowych Krem: 150 g gorzkiej czekolady,20 dag masła, ¼ l mleka,4 łyżki budyniu waniliowego 8 dag cukru,8 dag cukru pudru Do dekoracji: Łyżka masła,15 dag cukru 15 dag grubo posiekanych migdałów Czekoladowe listki do dekoracji Masło rozpuścić,wsypać cukier i mieszając gotować ok. 10 min.Dodać migdały. Masę rozsmarować na posmarowanej olejem folii aluminiowej.Gdy wystygnie ,włożyć między dwa kawałki papieru i pokruszyć wałkiem do ciasta. 3 łyżki mleka rozmieszać z proszkiem budyniowym.Dodać do reszty mleka , zagotowanego z cukrem , przez chwilę gotować.Budyń wystudzić. Czekoladę stopić w garnku wstawionym do kąpieli wodnej.Przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po łyżce dodawać budyń.Wymieszać z płynną czekoladą. Odłożyć 1/3 kremu,resztą przełożyć wafle ,składając jeden na drugim.Połową odłożonego kremu posmarować wierzch i boki tortu,a następnie posypywać okruchami wysuszonej masy migdałowej. Z reszty kremu wokół brzegu wycisnąć małe rozetki.Przybrać listkami czekoladowymi. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.