natalii Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ubrane ziemniaczki 16 małych ziemniaczków,16 cienkich plasterków boczku, Kilka łyżek startego żółtego sera,oregano Kilka łyżek oleju,sól,pieprz Ziemniaczki gotować w osolonej wodzie przez ok. 15 -20 min,odcedzić. Plasterki boczku rozłożyć.Ziemniaki posypać szczyptą oregano i pieprzu. Każdy ziemniak okręcić plasterkiem boczku,spiąć wykałaczką,ułożyć w brytfance z gorącym olejem,posypać tartym serem. Smażyć ok. 5 min; boczek powinien dobrze się przyrumienić. P.S… Większe ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki przed ugotowaniem.. Smacznego Cytuj
uretan Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 A zcy nie lepiej w piekarniku? :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.