rysio51 Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Kiedyś widziałem w markecie takie fajne woreczki do robienia kostki lodów w kształcie serduszek. Można do wody dolać sok malinowy i wychodzą czerwone serduszka ;) Idealne do drinków we dwoje. Cytuj
ania19 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 ja polecam najprstrzego w świecie drinka "blue";) 50tka wódki, 50-tka curacao(oczywiscie mozna dać wiecej lub mniej, w domku mozna robić sobie wg. swojego smaku), jakis napój typu 7up lub sprite, ze 2kostki lodu, ew. plasterek cytryny i heja:) pychota, można wymieszać szejkerem ale ja nie mam i leje wszytko do 200ml szklnaki tzn wodka, curacao i dopełniam napojem i lodem. Cytuj
ania19 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 dobra jest też finlandia żurawinowa, z sokiem grejpfrutowym i lodem, nom i oczywiscie drink "szarlotka" tzn żubrówka i soczek jabłkowy:d heh smakuje jak jabłecznik babuni... Cytuj
mydlo-powidlo Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Dla mnie najlepszy drink z wódki, to popularna i najprostsza żubróweczka z sokiem łabłkowym;) Oczywiście z lodem, cytryną i ew. plastrem pomarańczy. Bardzo łagodny smak, tak więc można pić, pić, pić...;) Cytuj
Panna_Nina Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 A ja niestety po żubrówce zawsze mam przeboje. Za to kocham kamikadze. Mogę je pić litrami i jest super :grin: Cytuj
mydlo-powidlo Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Po żubrówce? To aż dziwne, bo mi to strasznie łagodnie wchodzi... Inna sprawa, że i żubróweczka i kamikadze mogą okazać się zdradliwe, bo są tak dobre i łagodne w smaku, że nie wiadomo kiedy, a można przesadzić... Cytuj
sylwuśka Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 A ja musze wam powiedziec, ze ostatnio przy moich imieninach mój máz postanowil troche poeksperymentowac: 2 kieliszka bolsa niebieskiego 1 kieliszek wódki i sprite cytryna Ania19 i wlasnie teraz zaczelam sie zastanawiac czy nie mówimy o tym samym Cytuj
ania19 Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 tak to ten sam drink:) tyle że ja podałam wersje z curacao ale piłam też z tym niebieskim likierkiem bolsa i jak dla mnie nie ma różnicy:) i jak wrażenia smakowe? bo jak dla mnie pychotka:) pozdrawiam Cytuj
sylwuśka Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 ania19 mézowi smakowaly drinki ja nie próbowalam, poniewaz jestem w stanie blogoslawionym :grin: Cytuj
ania19 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 oj to gratuluje:) i życze powodzenia, heh widać że dobra mamusia się szykuje, a tak na marginesie to powiem że zamieszcza Pani bardzo fajne przepisy. pozdrawiam :grin: Cytuj
sylwuśka Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Ania19 dziekuje bardzo :grin: I chcialabym dodac, ze zadna Pani ;p Sylwia poprostu ;p Cytuj
Gość Mirra Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 A ja to lubię 100ml vermuta bianco, 25mil wódki 100ml tonicku :mrgreen: mój ulubiony drink :neutral: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi