Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Jestem amatorem w gastronomi, lecz muszę się dowiedzieć dla teścia bo musi przygotować na to rozwiązanie.
Byłem już w trzech firmach i niestety dalej nie mam konkretnej odpowiedzi.

Podobno są dwie metody produkcji ciasta francuskiego.
1. Nieznana metoda na ciepło.
2. Zamrażanie ciasta na noc.
Chodzi mi o tą drugą. Jak często jest stosowana i dlaczego firmy ciasto francuskie po rozrobieniu zamrażają w kawałkach na całą noc?

Odnośnie pierwszej metody też chciałbym się dowiedzieć jaka ona jest i czym się różni od pierwszej?

Dziękuję za pomoc.

 

Maciek

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.