Luthien26 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A to przepis na jeszcze inne ciasto Rafaello :lol: 1. Upiec biszkopt 2. Krem: 20 dag masła- utrzeć, dodać 20 dag cukru pudru- utrzeć, dodać 20 dag mleka w proszku- utrzeć, dodać 20 dag kokosu- utrzeć, dodać piana z 3 białek 0,5szkl. Likieru kokosowego Wszystko utrzeć i wyłożyć na biszkopt. Na to dać herbatniki moczone w likierze kokosowym. 3. Biała czekolada na górę: Zagotować 1 kostkę masła, 0,5szkl. Cukru i 3 łyżki wody. Gorące zdjąć z pieca, wsypać 1szkl. Mleka w proszku. Utrzeć robotem, wylać na herbatniki, rozsmarować, posypać kokosem. Ps. Oryginalny przepis: na krem wiórki migdałowe albo kokosowe. Jednak czekolada i herbatniki dodają zarówno bardziej eleganckiego wyglądu jak i powodują, że ciasto jest bardziej sycące. Herbatniki dobrze namoczyć, żeby zmiękły, bo inaczej trudno się kroi Cytuj
malbed Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Przepis trochę chaotyczny a szczegółnie dla kogoś kto będzie w pieczeniu ciast robił pierwsze kroki. Osobiście podoba mi się i przy pierwszej sposobności postarma się go upiec. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.