AlCIA111 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Raffaello - kulki Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru pudru 1 cukier waniliowy 15 dkg białej czekolady 2 łyżki rumu 10 dkg wiórek kokosowych do masy sok z połowy cytryny 2 łyżki migdałów 4 łyżki wiórek kokosowych do obtaczania kulek Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać cukier waniliowy, utartą białą czekoladę, rum, sok z cytryny i wiórki. Całość wymieszać. Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Nabierać po pół łyżeczki (od herbaty) masy kokosowej. Formować kulki, wciaskać do każdej jeden migdał, obtoczyć w kokosie. Przed podaniem oziębić. Smacznego. Cytuj
Magdalena Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Mniam maniam !! Przy najbliższej okazji zrobie ten specjał pozdrawiam Magdalena! :) Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 29 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Zrób Magdaleno są pyszne. Możesz też zrobić rafaello kulki I - one są trochę inne bo z herbatnikami. Ale też bardzo dobre. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.