natalii Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Deser : mokka z czekoladą Składniki na 4 porcje: 10 dag gorzkiej czekolady, szklanka śmietany kremówki 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 25 dag twarożku śmietankowego 3 łyżeczki cukru 20 dag wiśni Czekoladowe ziarenka kawy do dekoracji Czekoladę połamać na kawałki i stopić w kąpieli wodnej.Ostudzić cały czas mieszając. Śmietanę ubić,wymieszać z czekoladą.Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody.Twarożek utrzeć z cukrem,wymieszać z kawą.Dodać krem czekoladowy,wymieszać. Wiśnie wydrylować.Wraz z sokiem dodać do kremu,delikatnie zamieszać.Krem rozłożyć do pucharków,udekorować ziarenkami czekoladowymi i schłodzić( ok. 30 min.) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.