natalii Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Placek jogurtowy Składniki: 4 szklanki mąki,ok. 2 szklanek cukru 1 opak jogurtu naturalnego(400g) 15 dag margaryny 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Cukier puder do posypania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na gładką ,puszystą masę,starannie połączyć z jogurtem i mąką.Na końcu domieszać pianę ubitą z białek. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy i piec około 45-50 min w temp 190`C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Cytuj
Pralinka20 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 mam pytanko: bo przepis wydaje sie byc ciekawy, ale czy do takiego ciasta mozna dodawac jakies owoce, np. brzoskwienie, lub śliwki, jabłka etc.?? Bo tak jakos troche suche mi sie wydaje bez zadnych dodatków :lol: Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Witam :lol: Ja też polecam ciasto z jogurtem, a dokładnie jest to :lol: Torcik jogurtowy. Pozdrawiam :lol: Dorota Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi