natalii Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Deser Pawłowej Składniki: 4 białka ¾ szklanki cukru pudru ¼ szklanki wody Nadzienie: 1 i ½ szklanki kremówki Truskawki,maliny,brzoskwinie Banany,pomarańcze Wykonanie: Cukier zalać wodą i ugotować syrop.Przygotować naczynie z wrzącą wodą. Ubić pianę z białek i po trochu wlewać do niej gorący syrop.Wstawić naczynie ze słodką pianą na parę i ubijać,aż powstanie gęsta masa(ok.30 min).Zdjąć z pary. Blachę wyłożyć natłuszczonym papierem.Na papierze uformować krążek. Rozsmarować masę tak,by brzegi były wyższe niż środek.Wstawić do letniego piekarnika i suszyć około godziny. Wyjąć ,ostudzić i udekorować pokrojonymi na kawałeczki owocami i bitą śmietaną. Uwaga: Beza musi być krucha na zewnątrz a miękka w środku – jakby była niedopieczona. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.