ina12 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witaj Elusia! Ja piekę na drugiej półce od dołu, sernik piekę bez termo obiegu, pieczenie tradycyjne. W wyposażeniu w piekarniku mam wkłdkę na której można piec biszkopty babeczki, kiełbaski, kurczaka i.t.p., ona ma co trzy cm., pręciki metalowe i na to kładę blachę. Drożdżówkę piekę bez tego podkładu. Elusiu myślę że zrozumiałaś mnie, daj znać. Pozdrawiam Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Wiecie co jestem w szoku bo ja sernik piekę zawsze z termoobiegiem.I zawsze mi wychodzi.Ale tym razem spróbuję upiec zgodnie z waszymi wskazówkami-zobaczymy jaki będzie efekt-odezwę się jak upiekę.Gabi. Cytuj
elusia Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Halinko,ja mam taka druciana wkladke i na niej pieke wszystko,ale lubie sernik bez spodu i zawsze mi sie przypala.Mysle zeby podlozyc plaska blache do pieczenia,moze bedzie dobrze.Ja bardzo lubie sernik "wiedenski " taki prawdziwy jek w cukierni,ale jeszcze mi nigdy nie wyszedl.Stracilam nadzieje jak sie dowiedzialam,ze w cukierniach maja specjalne ulepszacze.Czy slyszalas o tym? elusia z gdanska Cytuj
basga Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Co do sernika-też lubię bez spodu ale jakoś udaje mi się go nie przypalić,może pieczesz w zbyt wysokiej temperaturze? Albo za mocno podpieka piekarnik od spodu? A propos polepszaczy w cukierniach-to prawda,używają ich,wprawdzie pracowałam tylko w jednej ale za to niemałej i wiem to "z pierwszej ręki". Cytuj
Basia K Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zajrzalam tutaj za rada Basqi :grin: Jeszcze jedno pytanko: która grzalke wlaczyc-górna,dolna czy obie? Cytuj
Miuriel Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jeśli chodzi o polepszacze, to ja również pracowałam w takiej jednej niemałej piekarni - cukierni i potwierdzam, że je się tam stosuje. Dlatego piekę ciasta sama, no i dlatego, że lubię piec. :grin: Cytuj
basga Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Kasiu-ja włączam obydwie[piekarnik elektryczny bez termoobiegu] :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Elusia ja nastawiam jak jest gałka i na niej u góry jest kreseczka pozioma i na dole, Piekę w temp. 180*C , w instrukcji pisze że mogą być odchyłki na + albo - 10*C żadnych ulepszaczy nie daję, sernik bez spodu też piekłam i naprawdę żadne ciasto mi się nie przypalało, Ty musisz coś robić nieprawidłowo jak miałam gazowy piekarnik to miałam nie raz problemy. Ja wierzę że musi się Tobie udać. Cytuj
elusia Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 dziekuje Ineczko za porade,ale sprobuje po swietach.Jest to pieczenie z grzalka dolna i gorna.Zycze Tobie i Twoim bliskim oraz wszyskim na forum "Zdrowych i spokojnych Swiat Zmartwychwstania Panskiego." Samych radości, Kolorowych jajeczek, Białych owieczek, Uśmiechu bez liku I bakalii w serniku Kiełbaski tłuściutkiej I atmosfery milutkiej Życzy... elusia z gdanska Cytuj
sylwia791 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 WIECIE CO A JA WCZORAJ PIEKLAM SERNIK GAZETOWY PRZEPIS WZIELAM Z TEGO FORUM ALE DZIS JUZ GO NIE MA NIE WIEM CZEMU NO I TO JEST SERNIK JAK Z CUKIERNI JEST TAKI DELIKATNY ZE SMAKUJE JAKBY WOGÓLE BYŁ BEZ KALORI PIECZE SIE GO Z DODATKIEM SERKA MASKARPONE A TORTOWNICE OWIJA MOKRA GAZETA MOWIE WAM NIEBO W GEBIE MOZE KTOS GO JUZ PIEKŁ Cytuj
elusia Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 sernik jest na "cin cin" https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14230 Cytuj
mac51 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 *Ryż będzie sypki jeżeli po ugotowaniu przelejemy go na sicie zimna wodą i dokładnie odcedzimy. *Przykry zapach w kuchence mikrofalowej zniknie po podgrzaniu w niej wody z sokiem z cytryny. *Naczynia żaroodporne dobrze myc solą z niewielką ilością octu. *Swiece spalaja się wolniej,jezeli wokól knota nasypiemy trochę soli. (z kalendarza ściennego) :mrgreen: Cytuj
Novinha Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Ja mam stary piekarnik gazowy marki EWA z Wrozametu i zawsze kiedykolwiek coś piekę, to gotuję na górze na piecu garnek z wodą, inaczej ciasto przypala się od spodu a na górze jest zakalec. Polecam ten sposób posiadaczom przedpotopowych kuchenek. Cytuj
Jolanta Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A ja dam swoja rade przechowywania ciasta w lodowce zeby nie przeszlo jej zapachami trzeba wsypac w pojemniczek kawy naturalnej przed wlozeniem ciasta do lodowki.Szczegolnie chodzi o ciasta z bita smietana i kremami.Pozdrawiam :sad: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.