milena Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 moje dziecko sie na mnie złości , ze nie wiem jak sie robi naleśniki z serem -pomóżcie -proszę :lol: Cytuj
agnieszka Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 to nic trudnego.Wez po prostuzrob biały ser na słodko...wedlug upodoban jak lubisz i takim serem smaruj nalesniki ..zwijaj w rulony i obsmaz z dwoch stron.Mozesz je pozniej jeszcze polac jakims slodkim sosem tez wedlug upodoban...pozdrawiam Cytuj
milena Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Bardzo dziękuje Agnieszka za pomoc. Uratowałaś mi życie :lol: Cytuj
ottawa Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 zrób dziecku nalesniki z dzemem, jabłkami smażonymi, powidłami, zrób mu nawet nalesnika z bananem...możliwości jest naprawdę bardzo dużo,tylko trzeba troszkę inwencji i nic więcej...chyba jesteś młodą mamą i uczysz się dopiero, ale wszystko przyjdzie w swoim czasie...udanych nalesników i prób wszelakich z nimi...sa pyszne!! :lol: Cytuj
agnieszka Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 :lol: no bez przesady...ale pytaj...zawsze...jak dam rady to pomoge :lol: Cytuj
Krakusia Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Ja robie tak: ser biały (twaróg) miksuję ze smietaną, z cukrem, cukrem waniliowym i 1 surowym żółtkiem. Mozna także expresowo: do homogenizowanego dodać wanilie i żółtko. Ciasto naleśnikowe: mąka, 1-2 całe jako, mleko, łyżke oleju i wodę mineralną GAZOWANĄ, sól, cukier do smaku. Naleśniki są pulchne i równomierne przypieczone. A banany (przekrojone wzdłuz) to ja zamaczam w cieście naleśnikowym (nieco gęstszym) i smaze :lol: Jestem mistrzynią świata w racuszkach :lol: podać przepisy? dzieci je uwielbiają :lol: Mama niejadków ...Krakusia Cytuj
milena Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Krakusia -owszem czekam na przepisy na racuszki. :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi