kleopatra Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 20 min, 6 porcji Porcja 140 kcal Składniki: - Duży pęczek botwinki - 1 marchewka - kawałek selera - 1 kostka rosołowa - 2 ziemniaki - sól - pieprz - 100 ml śmietany - 3 ugotowane na twardo jajka - kilka rzodkiewek - koperek Marchew, seler i ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać ok. 2 l zimnej wody, zagotować, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 min, botwinkę oczyścić, opłukać, dość drobno pokroić, dodać do wywaru razem z kostką rosołową, całość gotować ok. 15 minut, tak by warzywa były miękkie, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną, zagotować, zupę rozlać do talerzy, lekko przestudzić, do każdego talerza włożyć połówkę ugotowanego jajka, posypać plasterkami rzodkiewek i posiekanym koperkiem. smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.