aska1985 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 kładniki: Ciasto: - 6 jajek, - 6 łyžek cukru, - 1 łyžka kakao, - 5 łyžek maki, - 1/2 paczki proszku do pieczenia. Krem: - 2 jajka, - 7 łyžek cukru, - 2 łyžki maczki ziemiaczanej, - 3/4 szklanki mleka, - 7 dkg czekolady, - 1 cukier waniliowy, - 1 kostka margaryny, - 3 banany, - ok. 1/2 litra smietany kremowki. Jak przyrządzić? Ciasto: Ubić całe jajka z cukrem, dodać kakao pomieszane z maka i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 180'C. Odstawić, aby ciasto wystygło - nasmarować kremem. Krem: - jajka, - cukier, - cukier waniliowy i maczke ziemiaczana rozmieszać z odrobina mleka. Pozostałe mleko zagotować, wlać wczesniej zmieszane produkty, gotować na małym ogniu, až zgestnieje. Zdjąć z ognia, dodać czekolade, dobrze rozmieszać. Ostudzić. Zmiksować margaryne i banany nastepnie dodawać ostudzony krem. Dobrze całosć wyrobić mikserem. Smietane kremowke ubić na sztywno. Potrzebne przybory: Mikser, blaszka ok. 30 na 40 cm., garnuszek. Uwagi: Kolejność: Ciasto - Krem - Ubita smietana Cytuj
agnieszka Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ciekawy przepis...musze wyprobowac...tylko czy przypadkiem te banany nie zczernieją za bardzo w tym kremie...bo wtedy to by nieprzyjemniie wyglądało...daj znac...bo wtedy wezme sie do dzieła...:)dzieki Cytuj
aska1985 Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Mozesz banany polać sokiem z cytryny wtedy nie zczernieją. Pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.