misia Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Mam dużo pomidorów z własnego ogródka . Czy zna ktoś fajny przepis na sałatkę do słoika ? Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Witam :) Ja mogę polecić :) Sałatkę z zielonych pomidorów. Jest naprawdę dobra. Pozdrawiam :P Dorota Cytuj
ali Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Może taka ? Sałatka z czerwonych pomidorów pomidory cebula zalewa: 1 l wody 1 łyżka soli 2 łyżki cukru 4 łyżki octu liść laurowy, ziele ang. Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Układać w słoikach na przemian pomidory pokrojone w grube plastry i cebulę też w plasterki. Zalać zimną zalewą, pasteryzować 15 min. Cytuj
misia Opublikowano 20 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dzięki Dorotko i Ali za wspaniałe przepisy. Zrobiłam z jednej porcji , ale nic juz nie zostało . Rodzinka prosi o jeszcze . . . Biorę się do roboty. Jesli ktos ma jeszcze w zanadrzu ciekawe przepisy na sałatki do słoika , to chętnie skorzystam . Mam jeszcze sporo papryki. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi