elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Pianka serowa 1. Ciasto Składniki: 30 dag mąki, 12 dag margaryny, 6 łyżek cukru, 1 jajka, 1 łyżka kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki zagnieść i ułożyć na blasze, pozostawiając jedynie małą część do pokruszenia na wierzch (najlepiej włożyć ją do zamrażalki). 2. Masa Składniki: 1 szklanka cukru, 6 jajek, 1 opakowanie budyniu o smaku śmietankowym, 0,5 szklanki oleju, 85 dag sera twarogowego, 2 szklanki zimnego mleka. Sposób przyrządzenia: Ser zmielić dwukrotnie. Cukier, 5 żółtek i 1 jajko utrzeć. Dodać do tego budyń olej, ser i mleko. Wszystkie składniki wymieszać. Ubić pianę z 5 białek i dodać ją do masy serowej. Wymieszaną masę wlać na ciemne ciasto. Na wierzch zetrzeć pozostawione ciemne ciasto i upiec. Cytuj
elka_m Opublikowano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 własnie wypróbowałam nowy pomysl na sernik: zamiast oleju, masła, margaryny, czy jakiegokolwiek innego tłuszczu dodaję do masy serowej "SERNIX" dr. oetkera. sernik jest rownie smaczny i nawet bardziej puszysty a przy tym niskokaloryczny. polecam!!! Cytuj
Azalka Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Pyszny sernik, taki rozpływający się w ustach ( ładnie wygląda z nakrapianym ciastem kakaowym na wierzchu sernika). Ale ja na 1 kg sera dałam 1 szklankę mleka bo wydawało mi się że sernik spłynie z ciasta przy takiej ilości mleka. Dzięki za przepis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi