aska1985 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Biszkopt: 5 dużych jaj, 18dag mąki, 18 dag cukru - piana + cukier + żółtka + mąka, piec ok. 180-200 stopni Krem: 4 śmietanki (1litr), najlepiej 18% (albo 2x36 i 2x18) rozmiksować z 1/2 szklanki cukru 5 łyżeczek kakao i dwie łyżeczki cukru rozrobic i zagotować w 1/2 szklanki mleka, wystudzić 8 łyżeczek żelatyny rozrobic w 1/2 szklanki wody gorącej, wystudzić do śmietanki powoli wlewać przestudzone kakao i żelatynę i miksować włożyc do lodówki na jakiś czas, troszkę mieszać i jak już zacznie ładnie gęstnieć to na biszkopt i heja znowu do lodówki! Proporcje na dużą blachę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.