aska1985 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Składniki na ciasto: • 0,5 kg mąki tortowej • 1 kostka margaryny • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 4 żółtka Składniki na masę: • 0,5 szklanki cukru pudru • 0,5 l śmietany kremówki • 2 opak. „Śmietan – fixu” lub bitej śmietany Składniki na karmel: • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Sposób przygotowania: Ze składników na ciasto (mąka, margaryna, proszek do pieczenia, żółtka) zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części i każdą część piec w 180oC przez około 40 minut. Następnie śmietnę ubić z cukrem pudrem i "Śmietan – fixem”. Tą masą przełożyć ciasto. Puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą. Gotować przez około 2,5 godziny. Następnie ostrożnie wylać na ciasto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.