aska1985 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Składniki: • 1 szklanka białego wytrawnego wina • 80 ml śmietanki kremowej • 5 żółtek • 13 dag cukru pudru Przygotowanie: Wino gotujemy do temperatury 80oC. Następnie żółtka ucieramy z 10 dag cukru pudru. Dodać powoli gorące wino i mieszać powoli. Wstawiamy to do garnka z gorącą wodą i ubijać na parze, aż masa zgęstnieje. Krem przekładamy do miseczek. Osobno ubijamy śmietanę z 3 dag cukru. Bitą śmietaną dekorujemy krem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.