aska1985 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Składniki: • 3 łyżki wiórków kokosowych • 4 łyżki bułki tartej • 3 łyżka cukru do piany • 1,5 szklanki mleka • 1 łyżka masła • 2 jajka Przygotowanie: Ugotować mleko z masłem. Zalać tym bułkę tartą, 2 łyżki cukier i wiórki kokosowe. Wsyztsko odstawić na 10 minut. Następnie Żółtka wymieszać z masą i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec około 25 minut w 160oC. Białka ubić na pianę z 1 łyżką cukru. Pianę położyć na upieczoną masę. Posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do piekarnika na 110oC. Cytuj
BARBARELLA Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 a na jaka blachę najlepiej wylać to ciasto??? chyba nie na taką standardową, bo chyba za wysokie to to nie urośnie?? Cytuj
aska1985 Opublikowano 2 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 Możesz upiec np. w małej tortownicy. Pozdrawiam :) Cytuj
monilek26 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Ile czasu zapiekać to po wyłożeniu piany z białek? :) Cytuj
aska1985 Opublikowano 6 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Tak aby sie pianka ładnie zarumieniła. Sama zobaczysz. :) Cytuj
Gość DoLoReS Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Czy do tego ciasta nie powinno sie dodac proszku do pieczenia... ?? Cos mi nie uroslo:/ Pozdrawiam:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.