aska1985 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 limonka 70 ml śmietany kremówki 230 g jeżyn / borówek / malin / truskawek 60 g cukru pudru 6 g żelatyny białko Zetrzeć skórkę limonki i wymieszać ze śmietaną. Odstawić do lodówki. Wycisnąć limonkę do garnka, dodać owoce i cukier, wolno podgrzewać, aż sok z owoców wchłonie cukier. Przykryć, gotować ok. 8 min., aż owoce zmiękną. Namoczyć żelatynę w 3 łyżkach wody. Rozmieszać. Owoce połączyć z żelatyną i przecisnąć przez sitko. Ostudzić, przełożyć do lodówki na ok. 2h. Ubić śmietanę, osobno ubić białko. Włożyć śmietanę do owoców, dodać białko. Przed podaniem schłodzić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.