mamalu Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Uretanie czy do tych gofrow musi byc olej sojowy albo moze byc jakis inny? Cytuj
DeLarge Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 ...Uretan niestety wam nie odpowie...postaram się pomóc: olej w tym przepisie jest użyty do smarowania gofrownicy i jeżeli nie chodzi tutaj o walory smakowe to wydaje mi się iż można zastąpic ów olej sojowy olejem słonecznikowym gdyż maksymalna temperatura osiągana przez te dwa tłuszcze roślinne jest porównywalna tj. olej słonecznikowy mozna podgrzać do wyższej temperatury KLIKNIJ TUTAJ i TUTAJ [*] Cytuj
mamalu Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 dziekuje za odpowiedz.Tak tez sobie wlasnie myslalam ze ten olej w sumie tylko z walorow smakowych jest. Cytuj
fredzia Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Uretanie gofry sa wspaniale.Corka powiedziala ze to jest TO. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :razz: Cytuj
mart Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Brawo Uretan! Gofry pycha!!! Cytuj
pierogi Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Tak, gofry są super – najlepsze, kiedykolwiek zrobiłam! Z powodu tych gofrów zarejestrowałam tutaj na forum! :) Dziękuję za przepis! Pozdrawiam! Cytuj
Gość DamonPunk Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ja niestety nie mogę dołożyć sie do tych piewczych komentarzy :grin: te gofry bowiem, może i są chrupiące, ale smakiem nijak przypominają te gofry z budki - może ja się nie znam, ale wg mnie wychodza z tego biszkopty w kształcie gofra. Bardzo dobry przepis natomiast i o wiele mniej skomplikowany przedstawiła domcia - te gofry faktycznie przypominaja te budkowe. Pozdrawiam DamonPunk Cytuj
Gość zx5900 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Niestety niedoczytałem wątku do końca i zrobiłem gofry wg przepisu Uretana i to wcale nie smakuje jak gofry tylko jak babka piaskowa, wy chyba nigdy gofrów z budki nie jedliście że się tak zachwycacie tym przepisem, moje wyladowały w koszu :-? . Za to przepis Domci jest ok , dzięki ! Cytuj
aaneczkaa1 Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Witajcie :) Spróbujcie może takiego przepisu. 1 szkl mleka mała woda gazowana szczypta amoniaku (amoniak dodaje chrupkosci gofrom) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1/2 kostki margaryny (rozstopić) łyżka cukru szczypta soli mąki ile zabierze Cytuj
Gość caroline Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2010 to teraz nie wiem z którego przepisu zrobić... miałam kiedyś kilka przepisów z netu w tym były tez gofry na piwie, z woda gazowana i wychodziły super gofry... chrupiące, nie przyklejały się ale zgubiłam przepis i szukam kolejnego jakiegoś dobrego... Cytuj
don_balon Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Pierwsza próba - przepis Uretana. Gofry faktycznie smakują jak biszkopt, co nie zmienia faktu, że zniknęły po chwili od upieczenia. Wszystkie. :) Następnym razem przetestuję rady Domci. A co do smarowania i ogólnie smażenia, to nie polecam oleju słonecznikowego z czysto zdrowotnego punktu widzenia. Do podgrzewania tylko rzepakowy! Słonecznik do sałatek itp. Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 A ja od zawsze mam problem z goframi :-( robiłam już na różne sposoby z różnych przepisów i klapa ;-( mam słabą gofrownicę ale pożyczałam teściowej i jej wychodziło ale zgubiła przepis więc nie mogę z niego skorzystać ... jutro mam zamiar spróbować któryś z tych przez Was podanych ... trzymajcie kciuki :-) Cytuj
don_balon Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Przepis Domci bardzo dobry, w dodatku tak prosty, że nikt nie powinien mieć z nim problemów. Ja w gofrownicy Eldom WA1S musiałem piec je nieco dłużej niż podane w przepisie, wtedy faktycznie nie były gumowe, tylko chrupiące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi