Skocz do zawartości

Gofry takie jak sprzedają w budkach ;)


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...Uretan niestety wam nie odpowie...postaram się pomóc: olej w tym przepisie jest użyty do smarowania gofrownicy i jeżeli nie chodzi tutaj o walory smakowe to wydaje mi się iż można zastąpic ów olej sojowy olejem słonecznikowym gdyż maksymalna temperatura osiągana przez te dwa tłuszcze roślinne jest porównywalna tj. olej słonecznikowy mozna podgrzać do wyższej temperatury KLIKNIJ TUTAJ i TUTAJ

[*]

  • 5 tygodni później...
  • 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Gość DamonPunk
Opublikowano

Ja niestety nie mogę dołożyć sie do tych piewczych komentarzy :grin: te gofry bowiem, może i są chrupiące, ale smakiem nijak przypominają te gofry z budki - może ja się nie znam, ale wg mnie wychodza z tego biszkopty w kształcie gofra. Bardzo dobry przepis natomiast i o wiele mniej skomplikowany przedstawiła domcia - te gofry faktycznie przypominaja te budkowe. Pozdrawiam DamonPunk

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety niedoczytałem wątku do końca i zrobiłem gofry wg przepisu Uretana i to wcale nie smakuje jak gofry tylko jak babka piaskowa, wy chyba nigdy gofrów z budki nie jedliście że się tak zachwycacie tym przepisem, moje wyladowały w koszu :-? . Za to przepis Domci jest ok , dzięki !

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie :) Spróbujcie może takiego przepisu. 1 szkl mleka mała woda gazowana szczypta amoniaku (amoniak dodaje chrupkosci gofrom) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1/2 kostki margaryny (rozstopić) łyżka cukru szczypta soli mąki ile zabierze

  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

to teraz nie wiem z którego przepisu zrobić... miałam kiedyś kilka przepisów z netu w tym były tez gofry na piwie, z woda gazowana i wychodziły super gofry... chrupiące, nie przyklejały się ale zgubiłam przepis i szukam kolejnego jakiegoś dobrego...

  • 1 rok później...
Opublikowano

Pierwsza próba - przepis Uretana. Gofry faktycznie smakują jak biszkopt, co nie zmienia faktu, że zniknęły po chwili od upieczenia. Wszystkie. :) Następnym razem przetestuję rady Domci. A co do smarowania i ogólnie smażenia, to nie polecam oleju słonecznikowego z czysto zdrowotnego punktu widzenia. Do podgrzewania tylko rzepakowy! Słonecznik do sałatek itp.

Opublikowano

A ja od zawsze mam problem z goframi :-( robiłam już na różne sposoby z różnych przepisów i klapa ;-( mam słabą gofrownicę ale pożyczałam teściowej i jej wychodziło ale zgubiła przepis więc nie mogę z niego skorzystać ... jutro mam zamiar spróbować któryś z tych przez Was podanych ... trzymajcie kciuki :-)

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przepis Domci bardzo dobry, w dodatku tak prosty, że nikt nie powinien mieć z nim problemów. Ja w gofrownicy Eldom WA1S musiałem piec je nieco dłużej niż podane w przepisie, wtedy faktycznie nie były gumowe, tylko chrupiące.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.