Gość anita_lca Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Ciasto: 6 jajek 1 szkl.cukru 1 szkl.mąki krupczatki 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 torebka wiórek kokosowych Ubić pianę na sztywno, dodać 1 szkl.cukru, ubijać dodając po 1 żółtku, dodać mąkę, olej, proszek. Masa: 3 szkl.mleka 1 szkl.cukru 1 szkl.mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny Zagotować 2 szkl.mleka z 1 szkl.cukru. Mąkę wymieszać z 1 szkl.mleka i 1 łyżką mąki ziemniaczanej, dodać olejek, wlać do gotującego się mleka. Ostudzić. Margarynę rozetrzeć dodając po łyżce ostudzonej masy. Wiórki podrumienić na dwóch łyżkach margaryny na złoty kolor. Ciasto przekroić na 2 części, przełożyć masą. Wierzch posmarować cienko masą i posypać wiórkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.