adelajda Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 2 kg ogórków zielonych - poszatkować 3 duże cebule - pokroić w krążki duży pęczek pietruszki zielonej - posiekać 3 łyżki cukru pieprz, sól 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. octu 10% Poszatkowane ogorki osolić i odstawić na ok. 3 godz. Odcedzić, dodać resztę składników, dobrze wymieszać. Wkładać do słoiczków i pasteryzować ok 15 minut. Jest to tania przepyszna sałatka do wszystkiego. Robiła ją moja babcia :) Bardzo stary przepis Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zrobiłam tę sałatkę :-) i muszę powiedzieć, że jest szybka i łatwa w przygotowaniu, a co ważne ... bardzo dobra :) :) A sezon na ogórki już się zaczął - więc sałatkę polecam :-) Cytuj
jol@ Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Przepyszna sałatka !!!. Doskonała do drugiego dania a także do hot-dogów. Będę musiała jeszcze dorobić na zimę. Dziękuję Autorce za super przepis. Pozdrawiam serdecznie :razz: :razz: :razz: Cytuj
Basia K Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Zrobiłam w zeszłym tygodniu parę słoików.Dziś otwarłam jeden do obiadu. PRZE_PYSZ_NA! Naprawdę. Też chyba jeszcze dorobię na zapas. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Przepyszna sałatka, polecam wszystkim :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi