Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 kg ogórków zielonych - poszatkować 3 duże cebule - pokroić w krążki duży pęczek pietruszki zielonej - posiekać 3 łyżki cukru pieprz, sól 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. octu 10% Poszatkowane ogorki osolić i odstawić na ok. 3 godz. Odcedzić, dodać resztę składników, dobrze wymieszać. Wkładać do słoiczków i pasteryzować ok 15 minut. Jest to tania przepyszna sałatka do wszystkiego. Robiła ją moja babcia :) Bardzo stary przepis

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Zrobiłam tę sałatkę :-) i muszę powiedzieć, że jest szybka i łatwa w przygotowaniu, a co ważne ... bardzo dobra :) :)

A sezon na ogórki już się zaczął - więc sałatkę polecam :-)

  • 2 lata później...
Opublikowano

Przepyszna sałatka !!!. Doskonała do drugiego dania a także do hot-dogów. Będę musiała jeszcze dorobić na zimę. Dziękuję Autorce za super przepis. Pozdrawiam serdecznie :razz: :razz: :razz:

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.