Gość Olamill Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Cześć Wszystkim :) Czy ktoś z Was ma przepisy, których nie powinno się smażyć :) Bardzo bym prosiła o takie i inne dotyczącye diety. Mam chorą trzustkę i nie wolno mi jeść smażonego, tłustego itp. Z góry dziękuję, Ola. Cytuj
M@lgosia Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 A czy przepisy się smaży :) przyznam szczerze, że nie wiedziałam :) Cytuj
Gość ave Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 jezeli masz chora trzustke to naprawde dieta wskazana!duzo gotowanych zamiast smazonych dan,piers z kurczaka z indyka, malo slodyczy warzywa rob na parze, a jak juz lubisz smazone masz fajny przepis na piers z kurczaka: drobno pokroic mieso papryke z zalewy duzo posiekanej natki pietruszki cebule( w twoim przypadku nie koniecznie)pieczarki posiekane wczesniej podsmazone na oleju troche maki kartoflanej sol pieprz jajko wymieszac smazyc na oleju jak placki aha jeszcze magi ze 3 lyzki ladnie kolorowo wyglada i swietnie smakuje Cytuj
Gość Olamill Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Cześć :D Dzięki za propozycje. Chodziło mi o przepisy na obiady i inne dania, które się tylko gotuje a nie smaży. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Ola. Cytuj
Gość gosiak Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Olu, mysle, ze pomoge Tobie, poniewaz zupelnie niespodziewanie stanelam przed takim samym problemem. Moj syn mial wypadek, uszkodzil sobie trzustke, teraz jest w szpitalu i ma byc karmiony kroplowka przez najblizsze 6 tygodni. Pozniej bedzie mial diete. Musze poszukac potraw i przepisow, ktore nie zawieraja tluszczow. Bede napewno w kontakcie. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi