AGA71 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 1 szkl. cukru,1 cukier waniliowy,1 szkl. mleka, 2 jaja,1/2 kostki margaryny,3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki,3 łyżki kakao,2 łyżeczki sody,2 szkl.mąki,2 łyżeczki cynamonu. Jajka utrzeć mikserem, dodać cukier,cukier waniliowy,kakao,cynamon,dżem i sodę.Następnie dodać mleko,mąkę i na koniec rozpuszczoną margarynę.Piec na niedużej blaszcze/może być taka do keksa/ok.40-60minut.Ciasto zawsze się udaje,tak naprawdę nie ważna jest nawet kolejność w jakiej dodajemy składniki,ale uważam,że ta w której ja to robię jest najlepsza,bo ciasto zawsze jest smaczne i udane. Smacznego!!!!!!! Cytuj
Anka84 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Uwielbiam czarną porzeczkę!!! A w jakiej temperaturze należy piec ciasto? Chętnie je kiedyś zrobię, ale z podwójnej ilości, bo jednak chętnych u mnie na moje wypieki nigdy nie brakuje :) Cytuj
monilek26 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Ja znam to ciasto pod nazwą "CIASTO GÓRNICZE" bądz "GÓRNIK". Jest naprawdę rewelacyjne, zawsze wychodzi i szybko znika ze stołu :) Ja dodaję zawsze taki dżem jaki mam akurat w domu. Piecze się je w temperaturze 180*C SMACZNEGO Cytuj
Mooonikaa Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Hmm, ciekwy przepis. Muszę wypróbować :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.