nico Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Ozłocę każdego(no może nie dosłownie)kto poda mi przepis na prawdziwe placki kukurydziane,takie jakie jadłam przed 15-toma laty w Budapeszcie.Kiedyś były tam sprzedawane w budkach jak hotdogi.Do dziś pamiętam ich cudowny smak.Próbowałam już różnych eksperymentów i nic.Nawet nie zbliżyłam sie do ideału,ni to w wyglądzie,ni to w smaku. Pamiętam,że były smażone w głębokim oleju,większe od przeciętnej dłoni i takie przecudownie puszyste.Można je było rwać palcami. Może ktos chociaż je jadł? :) Cytuj
uretan Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Rozkłóć 2 jajka z pół szklanki tłustego mleka (mikserkiem ręcznym), dodaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę soli, miksując wsypuj mąkę kukurydzianą do uzyskania ciasta o wiele gęstszego od naleśnikowego. Możesz smażyć na zwykłej patelni, tyle, że trzeba przewracać (w głębokim tłuszczu nie). Na jeden placek kładź 2 łyżki ciasta. Smacznego. Cytuj
nico Opublikowano 23 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Dzieki,napewno wypróbuję. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.