Gość terror Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 :D kto wie jak robi sie krem sułtańki??????????????????? Cytuj
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 5 jaj,1 szkl kremowki,cukier do smaku,10 dag orzechow zmiel,100 g adwokatu,3 łyzeczki zelatyny........żółtka ubic z cukrem+adwokat+orzechydodac ubite białka i ubitą śmietane.....a na koncu zelatyne.....nie zapomnij zachartowac zelatyny masą....pyszny....smacznego!!! Cytuj
agnieszka Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 zapomniałam dodac ze ja osobiscie wzmacniam adwokat spirytusem...jest jeszcze lepszy,...a orzechy przypiekam w piekarniku,..... Cytuj
Gość uga Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ja robiłam na lekcji KREM SUŁTAŃSKI jakoś inaczej : składniki : ubita śmietanka z cukrem, kakao, rodzynki, migdały i bezy, Pół śmietany mieszało sie z kakaem a pół z bakaliami. No i do salaterki jedna beza, później krem z kakaem, później z bakaliami no i udekorować bakaliami i położyć bezę . Czy to jest prawdziwy krem sułtański ? czy nasza babka jest jakaś dziwna ? :D Cytuj
mianda Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 niech mi ktoś powie do czego te pyszności można wykorzystać, czy to może gęstnieje, że mozna go pokroić na kawałki, czy jednak smarujemy nim np. torta ? Cytuj
agnieszka Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 krem sułtanski to jest pyszny deser...wiec dekorujesz go w misce np bitą smietaną, obsypujesz orzechami....i podajesz po uroczystym obiedzie...To jest proporcja na dwie duze miski....ale jest tak pyszny ze jedną mozna zjesc naraz...zapewniam....smacznego... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi