dora Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 SKŁADNIKI: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 jaja 2 łyżki startego żółtego sera 3 ząbki czosku 2 łyżki majonezu sól pieprz vegeta WYKONANIE: Piersi kurczaka pokroic w kostkę, dodać jaja,ser, czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez. Doprawić solą, pieprzem i vegetą wedle uznania. Odstawic na około dwie godziny. Piec na rozgrzanym oleju jak placki ziemniaczane.Podawać z ziemniakami i dowolną surówką. PYSZOTKA :) KOTLECIKÓW WYCHODZI SPORO :) SMACZNEGO Cytuj
Anka84 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Zapowiada się bardzo smacznie :) Na pewno spróbuję Twojego przepisu dora :) Cytuj
uretan Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Mam pewne wątpliwości co do smażenia majonezu :) Cytuj
dora Opublikowano 20 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Bez obaw :) .Przepis sprawdzony :) Cytuj
milena Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 bardzo dobre, ja to znam pod nazwą kotlety dzikuski :) Cytuj
Sikorka2 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Jestem nowa i właśnie znalazłam ten przepis, ja robię takie kotleciki, ale do piersi, sera i jajek dodaję 3 łyżki mąki ziemniaczanej, i wedle uznania dodatki: cebula, pieczarki, papryka i natka pietruszki (mogą być wszystkie razem) wszystko kroję w kostkę. Do tego surówka i pieczone ziemniaczki i obiadek gotowy :wink: Cytuj
Bernimek Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Przepis na te kotleciki był już kiedyś na forum ... I rzeczywiście są bardzo dobre. Cytuj
Sikorka2 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 U mnie mówi się na nie "Pokemony" bo mają takie różne kształty :wink: Cytuj
Sikorka2 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Sprawdziłam i ten sposób na kotleciki!!!! Dzięki Dora!!! Mojemu dziecku te lepiej smakowały, więc pewnie teraz częściej będą gościć na moim stole niż te co ja robiłam!!! Pozdrawiam!!! :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi