Marcin Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Kochani. Zapraszam wszystkich do wypowiedzi na łamach tego forum. Tyle nas tu czyta, a piszących jak na lekarstwo. Dzielmy się naszą wiedzą i doświadczeniami... Świat będzie... smaczniejszy :) Pozdrawiam. Cytuj
ottawa Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 bardzo chętnie Marcinie sama bym napisała coś o naleśnikach, róznych nalesnikach, z róznym nadzieniem, gdyby tylko tam gdzie mieszkam, była jakaś " NALESNIKARNIA". Niestety, nie ma. A w domu, zazwyczaj robię na słodko, czyli z serem albo dżemem. Moja rodzina nie uważa innych nalesników, jak właśnie takie a, że są można dowolnie samemu komponować różne nadzienie to fakt, wystarczy troszkę inwencji i "inne" nalesniki gotowe. Popieram Twój pomysł!! jak ktoś ma przepisy na właśnie inne naleśniki, niech się nim "podzieli",prawda? Pozdrawiam wszystkich! Cytuj
monilek26 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Witam. Ja robię naleśniki wegetariańskie <tak je nazywam>. Gotuję 2 paczuszki ryżu, przesmażam starte pieczarki wraz z cebulką pokrojoną w kostkę - wszystko mieszam ze sobą i wedle uznania dodaję albo trochę musztardy albo chrzanu i przyprawiam solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładam na naleśniki po czym składam je w kopertę, obtaczam w jajku i w bułce i obsmażam na złoty kolor z obu stron. Pychotka :) Nie podaję ilości składników bo to zależy od ilości osób. Życzę smacznego. Cytuj
Magdalena Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ja czasem naleśniki nadziewam farszem do pierogów ruskich, czyli gotowane zieniaki z cebulką i białym serem.Zapakować jak krokiety do jajka i tartej bułki pycha. :) Cytuj
Mafalda Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Sama nie należę do miłośników naleśników,ale mam znajomego wielkiego naleśnikożercę. Potrafi wyczarowywać prawdziwe naleśnikowe cuda. I nie ogranicza się tylko do tych najbardziej tradycyjnych. Ciasto robi z mąki zwykłej, gryczanej lub razowej. Z mlekiem zwykłym, zsiadłym, kokosowym, maślanką, wodą mineralną, z piwem... Z białkiem ubitym na pianę lub nie. I jeszcze dodatki do ciasta - posiekane zioła, przyprawy, wiórki kokosowe, różne orzechy, sezam, płatki migdałowe, posiekane warzywa lub bakalie... Farszów do naleśników nawet nie zliczę. Moje ulubione to farsz z kalafiora, marchewki i groszku z curry, z brokułów, czosnku i fety, ze szpinaku gorgonzoli i orzechów, z soczewicy i pomidorów. A do tego jeszcze sposoby podania - na zimno, na ciepło, zapiekane, panierowane, w formie tortu, zapieczone z sosem jak lasagne, ruloniki, paczuszki, sakiewki. Wyobraźcie sobie ile to daje kombinacji :) , przez cały rok można jeść tylko naleśniki i nigdy się nie powtórzą. Cytuj
Krakusia Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Marcinie, jak tylko syn dopuszcza mnie do kompa to piszę tu, na forum, co tylko wiem :) Problem w tym, że gotowanie nie jest moją mocną stroną hihihi, ale i tak częstu tu bywam bo milutko tu. Obiecuję być bardziej wylewna :) Pozdrawiam smakoszy, Krakusia Cytuj
beata_polska1 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dzień dobry Znam bardzo szybki i pyszny przepis na naleśniki:smażymy zwykłe naleśniki,rozpuszczamy nutellę ze słoiczka,później smarujemy środek naleśnika tą nutellą,na to wykładamy pokrojonego w krążki banana i rolujemy.Pychota Beata :lol: Smaczne są też naleśniki z ucieranym białym serem i żółtkiem oraz cukrem :P Cytuj
basga Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Hmmm.zastanawiam się,czemu w tym temacie jest tylko o naleśnikach? :oops: Że Marcin jest ich wielbicielem to już wiem :oops: a swoją drogą,ten pomysł z farszem do pierogów jest extra . Cytuj
mac51 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czy naprawdę na początku z tym pisaniem bylo aż tak żle?Teraz czasami aż za dużo :oops: :oops: (oczywiście żartuję) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.