Skocz do zawartości

Prosze Pomozcie!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OD 2 LAT DOKUCZAJA MI BARDZO PRZYKRE PROBLEMY Z GARDLEM :) . NA MOICH MIGDALACH TWORZA SIE BOWIEM CZOPY RETENCYJNE. POLEGA TO NA TYM ZE NA MIDALACH OSADZAJA SIE RESZTKI POKARMU KTORY ROZKLADAJAC SIE POWODUJE NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST. JEST TO DLA MNIE BARDZO KREPUJACE. BYLAM U LARYNGOLOGOW ALE ZADEN NIE POTRAFI MI POMOC. MOZE KTOS PORADZIL SOBIE Z TAKA DOLEGLIWOSCIA I MOGLBY UDZIELIC MI SKUTECZNEJ PORADY. CZY JEDYNYM WYJSCIEM JEST WYCIECIE MIGDALOW? PROSZE O SZYBKA POMOC

Opublikowano

Nie pomogę Ci bo nie wiem nic o tej chorobie :)

Ty chyba byłaś u konowałów. Nie chce mi się wierzyć aby Ci nie mogli pomóc. Radzę Ci poszukać dobrego laryngologa. Rozpytaj znajomych a znajdziesz. Może w innym mieście...Jesli nikt Ci nikogo nie poleci to idź do dobrej prywatnej przychodni lub na szpitalny oddział laryngologii i tam spytaj pielęgniarki (one wszystko wiedzą o lekarzach, który dobry i gdzie przyjmuje na 2-etat). Nie lecz sie sama, bo stracisz kupe kasy a efektu nie będzie. Prawdopodobnie wystarczy jakiś odpowiednio dobrany antybiotyk+ osłonowe. Nie przypuszczam aby wycięcie migdałów uratowało tą sytuacje, bo bakterie znajdą sobie inne miejsce (np. krtań) i co wtedy?

Życzę szczęścia :)

Pozdro, Krakusia

Opublikowano

W całej rozciągłości popieram Krakusię, a jeżeli już faktycznie zajdzie koniecznośc zabiegu to napewno nie całkowite wycięcie migdałków tylko podcięcie i oczyszczenie ,taki zabieg miały moje dzieci i bardzo im to pomogło. Nie mają żadnych problemów gardłowych. Pozdrawiam i papatki. :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podam ci przepis na propolis 12 spirytusu, 1l miodu wielokwiatowego, 10 dkg propolisu, 12 kg pyłku pszczelego. Propolis zalej spirytusem i odstaw na 14 dni{od czasu do czasu potrząsając}. Zmielić pyłek . Po 2 tygodniach odlej spirytus i wymieszaj z miodem i pyłkiem. Pij 2 razy dziennie po 1 łyżeczce rozpuszczonej w 1 szkl przegotowanej wody. Pozostały osad z propolisu przetrzyj przez sitko i zachowaj sobie, ponieważ nie ma lepszego leku na bolące miejsca {stawy, zęby itp.}. Ja bardzo często miałam anginę, od pol roku zażywam propolis i do tej pory jest spokój. Spróbuj może to ci pomoże, nawet jeżeli wycięłaś już migdałki to możesz to pić. Wzmocnisz cały swój organizm. Powodzenia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jesli jeszcze nie usunełaś migdałków i do tej pory walczysz z tą przykrą dolegliwoscia to znam skuteczny sposób aby sie tego pozbyc . Należy gardło płukać roztworem wody utlenionej tzn 1 szklanka wody +1 łyzka wody utlenionej najlepiej po kazdym posiłku .A jeśli nie ma takiej możliwości to przynajmniej 2x dziennie .Powinno pomóc Pozdrawiam