M@lgosia Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 SKŁADNIKI: 1kg cukinii 5 łyżek oleju 3-4 dag czosnku (główka) łyżeczka kwasku cytrynowego sól PPRZYGOTOWANIE: Cukinię obrać i pokroić w dość drobną kostkę. Włożyć cukinię na rozgrzany olej i usmażyć mieszając. Do podduszonej cukinii dodać czosnek roztarty z solą i kwasek cytrynowy rozpuszczony w łyżce przegotowanej wody. Wymieszać wszystko i nakładać cukinię do słoików, ugniatając masę tak aby nie pozostały wolne przestrzenie wewnątrz słoików w przetworze. Pasteryzować 25 minut. Jest to mało znany dodatek do pieczywa i zimnych mięs czy jaj na twardo Według mnie pycha :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.