Gość sarenka-7 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 JA CZOSNEK ROBIĘ NA PARZE RAZEM Z INNYMI WARZYWAMI,NIE TRACI WALORÓW I GUBI WSTRĘTNY ZAPACH Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 JA CZOSNEK ROBIĘ NA PARZE RAZEM Z INNYMI WARZYWAMI,NIE TRACI WALORÓW I GUBI WSTRĘTNY ZAPACH gubienie zapachu jest dla mnie wadą tej metody ale są gusta i guściki Cytuj
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 gubienie zapachu jest dla mnie wadą tej metody ale są gusta i guściki Wlasnie. Czy ktos wyobraza sobie np. sos czosnkowy bez zapachu czosnku? Nie wspomne o kielbasie wiejskiej. Cytuj
Marcin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Idealnie byłoby gdyby smakował i pachniał jak czosnek, ale tylko w czasie konsumpcji, a nie przez następne kilka(naście) godzin :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Po spozyciu nalezy zuc natke pietruszki. Cytuj
aida Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Według mojej wiedzy specyficzny zapach czosnku wydziela się z organizmu nie tylko z ust ale także przez skórę, tak więc oprócz żucie i natrzeć by się chyba trzeba było :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 ojej, to chyba trzeba cale kilo tego czosnku zjesc. Cytuj
arabika Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 ojej, to chyba trzeba cale kilo tego czosnku zjesc. a kilka kilogramów natki pietruszki zużyć do nacierania :D Cytuj
DeLarge Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 fakt, czuć przez kilka godzin...ostatnio na mieście miałem okazję jeść w biegu zapiekankę czosnkową, prosta rzecz: bagietka, masło, żółty ser, ciut sosu pomidorowego i chyba "kilogram" świeżego, posiekanego czosnku + sos czosnkowy, a wszystko zapieczone. pycha była ale przed rozmową kwalifikacyjną to nie polecam :D Cytuj
Bernimek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Strasznie nie lubię czosnku (mam niemiłe doświadczenia z dzieciństwa), ale za to uwielbiam cebulkę! Wiem, że czosnek jest jedną z najzdrowszych roślin przyprawowych, ale nie mogę się do niego przekonać. Robię jednak oliwę czosnkową do przyprawiania sałatek i zielonej sałaty. Jest bardzo prosta do wykonania - obrane ząbki czosnku potrzymać w oliwie a przejdzie ona smakiem czosnku. I gotowe! Cytuj
DeLarge Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 też pamiętam mleko z czosnkiem, masłem i czosnkiem...albo sam sok z czosnku z cukrem...ale jakoś nie potrafię się bez czosnku obejść w moich kulinarnych przygodach Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja bardzo lubię czosnek :-D Towarzyszy mi praktycznie przy każdej potrawie. Dodaje go do zapiekanek, pieczonych ziemniaków, sosów, niektórych zup, sałatek, surówek ... Czosnek sprawia, że potrawy mają ciekawy smak :D Jego wada to ten zapach :-)??: Może jedyna rada na czosnek to jeść go wieczorem i w większym gronie :D :D :D Cytuj
arabika Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 też pamiętam mleko z czosnkiem, masłem i czosnkiem...albo sam sok z czosnku z cukrem...ale jakoś nie potrafię się bez czosnku obejść w moich kulinarnych przygodach Ze mna jest dokładnie tak samo :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Wiem, że czosnek jest jedną z najzdrowszych roślin przyprawowych roznie to z tym bywa, nie dla kazdego jest taki zdrowy, sa osoby ktore nie moga go jesc , nie tylko ze wzgledu na jego zapach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.