DeLarge Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 też pamiętam mleko z czosnkiem, masłem i czosnkiem miało być: mleko, czosnek, masło i miód...ale i tak, czosnek jest świetny Cytuj
Jola_A. Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 jak bylam mala , to na przeziebienie mama robila mi mleko z czosnkiem i miodem, i musialam to wypic, to bylo okropne :D siedzialam i plakalam nad tym mlekiem. Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 To ja znowu mleko z czosnkiem i miodem lubiłam i lubię nadal. Natomiast nie przepadam za domowym syropem z cebuli na kaszel, mimo że cebulę lubię pod każdą postacią :D Cytuj
Marcin Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A ja taki syrop uwielbiam - i mleko z czosnkiem w sumie też lubie :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 syropu z cebuli tez nie przelkne, ale mojej corce wciskam na siłe, jak jest przeziebiona. Cytuj
monilek26 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A ja uwielbiam czosnek pod każdą postacią.........a potem guma miętowa :D Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 No właśnie - potem guma miętowa, albo nie wychodzić z domu :D??: :D Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Witam Ja również bardzo lubię czosnek i dodaję podobnie jak Wy do większości potraw,a zapachem się nie przejmuję,bo jak ja pachnę czosnkiem to znak,że w domu coś dobrego było do jedzonka. Pozdrawiam :D :-) :D Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Co prawda, to prawda :D Mój mąż jak przychodzi do domu, już przed drzwiami czuje zapach czosnku - to już się cieszy i zaciera ręce, że na obiad jest coś pysznego :D Ach, ten czosnek .... wszystko musi zdradzić :-) Cytuj
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Czosnek to mój ulubiony dodatek do potraw ,ale ze względu że jestem niskociśnieniowcem nie mogę go dużo używać ,bo czosnek obniża ciśnienie i z jego używaniem trzeba uważać. :-D Nadczym bardzo ubolewam :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Nikita79 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Hejka Ja osobiscie nie przepadam za silnym aromatem świezego czosnku - wiec znalazłam (jak na mój gust)super alternatywe w postaci czosnku granulowanego,ktory nie ma tak intensywnego zapachu.Przyprawiajac mięso nie musze juz rezygnowac z czosnku. Polecam wszystkim. Cytuj
Asieńka Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Uwielbiam czosnek ;). Najchetniej to bym go wszedzie dodawala, a jajecznicy bez czosnku to sobie nie wyobrazam ;). Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A ja słyszałam że po zjedzeniu czosnku trzeba po prostu napić się mleka.Podobno mleko neutralizuje ten przykry zapaszek.A tak swoją drogą to też nie wyobrażam sobie gotowania bez czosnku. Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Ja też używam czosnku bardzo często, a ostatnio gości on również w moich sałatkach - mmmm pycha ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi