Skocz do zawartości

Czosnek

Gość sarenka-7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak bylam mala , to na przeziebienie mama robila mi mleko z czosnkiem i miodem, i musialam to wypic, to bylo okropne :D siedzialam i plakalam nad tym mlekiem.

Opublikowano

To ja znowu mleko z czosnkiem i miodem lubiłam i lubię nadal. Natomiast nie przepadam za domowym syropem z cebuli na kaszel, mimo że cebulę lubię pod każdą postacią :D

Opublikowano

Witam Ja również bardzo lubię czosnek i dodaję podobnie jak Wy do większości potraw,a zapachem się nie przejmuję,bo jak ja pachnę czosnkiem to znak,że w domu coś dobrego było do jedzonka. Pozdrawiam :D :-) :D

Opublikowano

Co prawda, to prawda :D Mój mąż jak przychodzi do domu, już przed drzwiami czuje zapach czosnku - to już się cieszy i zaciera ręce, że na obiad jest coś pysznego :D Ach, ten czosnek .... wszystko musi zdradzić :-)

Opublikowano

Czosnek to mój ulubiony dodatek do potraw ,ale ze względu że jestem niskociśnieniowcem nie mogę go dużo używać ,bo czosnek obniża ciśnienie i z jego używaniem trzeba uważać. :-D Nadczym bardzo ubolewam :-D :-D Pozdrawiam serdecznie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hejka Ja osobiscie nie przepadam za silnym aromatem świezego czosnku - wiec znalazłam (jak na mój gust)super alternatywe w postaci czosnku granulowanego,ktory nie ma tak intensywnego zapachu.Przyprawiajac mięso nie musze juz rezygnowac z czosnku. Polecam wszystkim.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A ja słyszałam że po zjedzeniu czosnku trzeba po prostu napić się mleka.Podobno mleko neutralizuje ten przykry zapaszek.A tak swoją drogą to też nie wyobrażam sobie gotowania bez czosnku.