agadir Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 4 żółtka 3 białka pół szklanki słodkiej śmietanki 30% sok z 2 pomarańczy 8 łyżek cukru, 5 łyżeczek żelatyny. Żółtka ubić z cukrem na parze na puszystą masę żelatynę zalać niewielką ilością wody i starannie wymieszać by się rozpuściła. Następnie wlać sok z pomarańczy, wszystko dokładnie wymieszać dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Gdy krem zacznie krzepnąć wymieszać go z ubitą śmietanką nakładać do pucharków i udekorować np: posiekanymi orzechami, cząstkami mandarynek,wiórkami czekolady. Wstawić na godzine do lodówki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.