agadir Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Szparagi z krewetkami z sosem marakujowym Składniki: Porcja na 4 osoby 500 g białych szparagów 8 koktajlowych krewetek 4 dojrzałe marakuje 4 łyżki cukru 4 łyżki oleju z oliwek 2 łyzki oleju z orzechów 2 łyzki masła 2 łyżki octu winnego 1 cytryna sól pieprz cayeński Wykonanie: Marakuje skośnie poćwiartować. Wybrac z miąszu pestki i przetrzec przez sito. Owocowy mus wymieszać dokładnie z octem winnym 2 łyżkami cukru olejem z orzechów i olejem z oliwek doprawić do smaku. Szparagi obrac umyć i ugotwac 20 min. w wodzie ze szczyptą soli, resztą cukru (2 łyżki) i sokiem z połowy cytryny. Odsączyć delikatnie na sitku i polać zimna wodą. Krewetki kiktajlowe umyć i odsączyć na papierze kuchnnym. Masło roztopić na patelni dodać sól i 0,5 soku z cytryny, sól, pieprz i polać nim wyłożone na tależ szparagi i krewetki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.