Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Kiedyś często piekłam tę zebrę. Ciasto robiłam jak wyżej, a czasem dzieliłam ciasto na 3. do trzeciej porcji dodawałam kisiel wiśniowy (proszek) zebra miała 3 kolory: żółty brązowy i różowy.ciasto piekę na tortownicy wylewając na środek kolejne porcje (po 2-3 łyżki).Zebra trzykolorowa? Cóż, to nie zoo, a ciasto pyszne

  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też upiekłąm tę babkę na szybkiego w sobotę. Ciasto łatwe, smaczne- ja nazywam takie "zapychacze" - jak nie mam czasu na nic bardziej skomplikowanego a przecież rodzinka ciasta sie domaga!!!!!!!!! polecam udaje sie bez problemu

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja ta babke piecze roznie, . ostatanio zrobilam c alal kakowa , po upieczeniu przekroilam ja i posmarowalalm powidlami sliwkowymi, a gore polalam polewa czekoladowa ,

lub do kakowego ciasta , w formie juz dodoalam odcedzone czeresnie ze sloika ..... tez wyszla dobra...........

Opublikowano

Ladnie sie prezentuja te zeberki .Ja cale dziecinstwo jadlam takie suche babki (bo mama nic innego nie potrafila?🙂 )Wiec sama ich nie robie,ale moze kiedys sprobuje taka zeberke albo tulipana iny.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

zrobiłam dziś ZEBRĘ. dodałam tylko pół szklanki oleju i szklankę cukru i... wyszła super!!! zamiast szklanki wody, której z lenistwa nie chciało mi się gotować i studzić, dodałam szklankę coli 🙂. fajny i szybki przepis...DZIĘKUJĘ

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

koniecznie musze upiec tę zeberke :D ale mam troche głupie pytanko :P w ilu stopniach nalezy piec to ciasto, żeby sie nie przypaliło? POZDRAWIAM SERDECZNIE!! 🙂

  • 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Mart ale apetyczna robiłaś z krupczatki czy ze zwykłej pszennej?Pozdrawiam Cię i wszystkiego dobrego w błogosławionym stanie. 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.