Bernimek Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Bardzo dziękuję evagosiu za przepis na masę grysikową ! Pozdrawiam! Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witam ponownie :) :D :D Informuję moich Drogich Forumowiczów, że wypróbowany przepis na Sernik gotowany autorstwa Madosi77 jest już na stronie. Zapraszam do skorzystania z tego przepisu ;). Cytuj
zazula226 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Mam przepis na sernik, który robie odkąd odkryłam w sobie zdolności kulinarskie... może nie jest bardzo szybki, ale jest super, i nigdy jeszcze mi sie nie zdażyło, żeby cos nie wyszło Sernik Kasi Składniki: Ciasto: - 14 dag mąki - 14 dag cukru - 2 jajka - kostka margaryny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ser: - 1,20 sera białego półtłustego - 4 żółtka - 2 całe jajka - 2 szklanki cukru - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe - 3 szklanki mleka - 2 cukry waniliowe - 1/2 szklanki oleju - rodzynki Sposób przygotowania: Ciasto wyrobić, rozłożyć na blasze. Wszystkie składniki sera(zmielonego sera!) wrzucić do jednego naczynia, oprócz rodzynek, i dokładnie wymieszać, tak żeby nie było żadnych grudek. Ser powinien mieć konsystencję zbliżoną do ciasta na naleśniki. Wylać na ciasto i piec około 60 minut w temperaturze 190-200° Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.