agadir Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Suflet bananowy Składniki 3 duże banany, czubata łyżka masła, 3 jaja, łyżka mąki, 2 łyżki cukru, ok. pół szklanki mleka, cukier waniliowy Sposób przyrządzania Umyte banany obrać i przetrzeć przez sito. Mleko zagotować z łyżką cukru oraz cukrem waniliowym. Dodać mąkę rozprowadzoną w 2-3 łyżkach wody i gotować chwilę na małym ogniu. Nieco wystudzić, dodać przetarte banany, żółtka i energicznie wymieszać. Z białek ubić pianę, dodając pod koniec ubijania łyżkę cukru. Ostrożnie połączyć z masą bananową, przełożyć do wysmarowanej formy i wstawić na 20-25 min do piekarnika nagrzanego do 200°C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.