dana2005 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 1 - 2 ogorki obrać, pokroic w kostkę i lekko posolić i pozosywic do zmięknięcia. 1 kalafior chwilę obgotowac w wodzie z dodatkiem 1 lyzki cukru i soli. Nastepnie zetrzec na tarce z duzymi oczkami. Ostrowię jogurtowa wymieszć a czosnkiem i nastepnie wymieszac z warzywami. Cytuj
Danka_nt Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Mam pytanie - co to jest "ostrowia jogurtowa"? Pozdrawiam. Cytuj
Marcin Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 To taki serek w kubku. Sam serek nazywa się Ostrowia. Ma różne smaki (m.in. jogurtowa). Tak przy okazji - serek jest pyszny - kupuję go od dość dawna :) Cytuj
dana2005 Opublikowano 6 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 To taki serek w kubku. Sam serek nazywa się Ostrowia. Ma różne smaki (m.in. jogurtowa). Tak przy okazji - serek jest pyszny - kupuję go od dość dawna :) Dzieki za wyjaśnienie w moim imieniu. Moja rodzina uwielbia ten serek, uzywam go do kanapek, sosów a nawet do sporzadzenia tiramisu. Jak go nie mam pod ręką , to do tej sałatki robię sos majonezowo-jogurtowy tez z dodatkiem czosnku i dosmaczam sola, pieprzem i odrobiną cukru. Sałatke też można posypać posiekaną zieloną pietruszką i szczypiorkiem. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi