dana2005 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 kalafiora obgotować w wodzie z dodatkiem 1 lyżki i cukru i soli. Nastepnie wystudzić i podzielic na różyczki. Pomidory podzielic na ósemki. Ugotawać jajka i podzielic na 4 częsci. Na pólmisku układac na przemian czastki kalaffiora, pomidora i jajka. Przygotować sos z majonezu jogurtu(w rownych częściach) z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Sosem tym polac sałatkę. Można posypac posiekaną pietruszka ze szczypiorkiem. Pycha Cytuj
Bernimek Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Sałatka rewelacyjna !!! Dziękuję za przepis !!! Pozdrawiam !!! Cytuj
Jola_A. Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ta salatka jest pyszna, serwuje ja od kilku lat, nigdy mi sie nie znudzi. Bardzo szybko sie ja robi i bardzo efektownie wyglada. :D Cytuj
dana2005 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 jeszcze chcę dodać, iż wersja mniej elegancke tej sałatki np nie jako przystawka, lecz do obiadu- tutaj do kalafiora i pomidorów dodaję 1 jajko starte na tarce o grubych oczkach. Serdecznie pozdrawiam i zyczę smacznego. bo sezon na pomidory i kalafiory już niebawem. Cytuj
arabika Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Musze koniecznie wypróbowac ta sałatke ..Napewno podziele się opinia , chociaż juz czuje że będzie pyszna :D Cytuj
arabika Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Tak jak było do przewidzenia sałatka PIERWSZA KLASA Dziekuje za przepis :D .Pozdrawiam serdecznie :D Cytuj
DeLarge Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ostatnio zrobiłem podobną sałatke tylko zamiast kalafiora uzyłem brokułów a wszytko posypałem koperkiem...wyszło bomba Cytuj
dana2005 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 wypróbowałam też i z brokułami i równie smaczna. Wypróbujcie też sałatke wg mojego przepisu z kalafiora, ogórka, ostrowi (serek kremowy) i czosnku- wg mnie też dobra. Serdecznie pozdrawiam !!! Cytuj
gosiek50 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Musze koniecznie zrobić tą sałatke ,bo od samego czytania ślinka cieknie. :D :D Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Danusiu dziękuję za przepis, sałatka mojej rodzince z Warszawy bardzo smakowała i nam również. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi