agadir Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 2 szklanki białek 2 szklanki cukru 2 szklanki maku lub orzechów 2 szklanki maki kostka margaryny bułka tarta i masło do formy Białka ubić na sztywno, stopniowo wsypując cukier. Następnie wsypać mąkę, mak lub zmielone orzechy, a na koniec dodać stopioną margarynę. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto. Piec w średnio gorącym piecu (najlepiej 180ºC), na złoty kolor. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.