agadir Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Paluszki narzeczonej Egipskie lub algierskie ciasteczka smażone Składniki: 6 porcji: 35 dag mąki 6 dag cukru 2 jaja sól 20 dag miodu olej do głębokiego smażenia Wykonanie: Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, cukier, wbij jajka i wyrób twarde ciasto, dolewając przegotowaną wodę. Pozwól ciastu trochę "odpocząć", po czym rozwałkuj je na placek grubości 1-1,5 cm, a następnie potnij na paski długości około 5 cm, uformuj z nich paluszki, które usmażysz na gorącym oleju na złoty kolor. Po wyjęciu łyżką cedzakową zanurz paluszki w płynnym miodzie. Można je jeść i na ciepło i na zimno. Cytuj
basga Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 ile tej wody?jaka to ma być konsystencja-jak np.na faworki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.