Magdalena Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 * 6 jaj, * 2 cebule, (mogą być czerwone są łagodne i dają kolor) * 5 ogórków konserwowych, * 30 dag sera żółtego, * 1 puszka tuńczyka w oleju, * majonez duży (dobry), * 1 szczypiorek Jaja ugotować, żółtka osobno zetrzeć, białko zetrzeć na grubym tarku.Na dno salaterki czy miski wsypać białka posmarować majonezem. Na majonez zetrzeć ser żółty i posmarować majonezem. Na to tuńczyk i posmarować majonezem. Na to cebule pokrojoną w kostkę , posmarować majonezem. Na to pokrojone w kostkę ogórki i majonez. Żółtka posypać ,a wkoło obrączkę z pokrojonego szczypiorku. Wygląda ślicznie ,apetycznie i jest pycha.SMACZNEGO!!!! :) Cytuj
Marcin Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 No jeżeli chodzi o majonez (dobry) to polecam Kielecki - ja innego nie kupuję :) Cytuj
Magdalena Opublikowano 7 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Masz rację dobry to Kielecki :) podpisuję się pod tym Magdalena!!! Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Do tej sałatki wspaniale smakuje papryka marynowana i kukurydza .... I oczywiście majonez ... KIELECKI ... Cytuj
Marcin Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Może zrobimy sobie na smacznym taki ranking produktów (majonezy, musztardy, galaretki, itp) - chyba byłoby to przydatne? P.S. Jak widzę z majonezami mamy już faworyta :) Cytuj
AGA71 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Jeśli chodzi o majonezy to polecam gorąco KĘtrzyński.U mnie w domu innego nie używamy, no chyba ,że ewentualnie pomorski,ale to już nie jest to.A jeżeli chodzi o kielecki to muszę wypróbować. Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Ja jeszcze odnośnie sałatki z tuńczyka. Chciałam zaproponować troszeczkę inną sałatkę z tuńczyka, która również układana jest warstwami ;). Spróbujcie :). Cytuj
madosia77 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 dziękuję za przepis na sałatkę warstwową z tunczykiem,była bardzo pyszna ,tylko za szybko znikła ze stołu ,zrobiłam ją na urodziny mojej córki i goście byli nią zachwyceni ,jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :wink: Cytuj
Magdalena Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 :wink: U mnie gości na stole od święta musi być zawsze wszyscy ją smakują i chwalą . Cieszę się ,że smakowała madosiu :wink: Barnimku zaproponuje domownikom ,Twoje dodatki do tej sałatki gorąco wszystkich pozdrawiam Magdalena!!! :wink: Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 a ja nie kupuje kieleckiego tylko majonez z ..... Biedronki :wink: Cytuj
Bernimek Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Magdalenko! Zapewniam cię,że te dodatki bardzo poprawiają wygląd i smak tej sałatki! Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi